Bundan sonra evde pirinç pilavı pişirmemeniz için 2 önemli sebep

-

Miss gibi tereyağlı pilav… yemeyin kardeşim işte! Olmuşuz davul gibi, şişmişiz kapılardan geçemiyoruz, hala pilav da pilav. 

[dropcap] B [/dropcap]ilakis ben, daha sağlıklı beslenme çalışmaları içindeyim. Evde pilav yapmayı engelleyebilmek adına alternatif çözümler üretmeye çalışıyorum. Gerçi ilk akla gelen her zaman için bulgur pilavıdır ama Çınar’ın bulgur pilavı sevmemesi seçeneklerimizi kısıtlıyor. Arayışlarımın sonunda Türkiye’de fazla bilinmeyen iki yeni pilav alternatifini sizinle paylaşmak istiyorum.

1. Greçka (karabuğday) Pilavı

Rus mutfağına ait bu tohum, ismi karabuğday olsa da tahıl değildir. (oley!) Glutensiz, lif oranı yüksek ve oldukça besleyicidir. (şakşakşak!) Diyet için mükemmeldir, fiyatı da kinoa veya siyah pirinç kadar el yakmaz. (alkışalkışalkış!) Üçgen şeklindeki tohumları pişince de hafif isli bulgur pilavını andıran bi tat verir. (oohmis!)

Pişirmesi de aynı pilav gibi: Yıkayıp sıcak suda 15-20 dk beklettiğiniz greçkayı zeytinyağında azıcık kavurduktan sonra 1 ölçü greçkaya 2 ölçü olacak şekilde su ekliyorsunuz, suyunu çektiğinde de altını kısıp dinlendiriyorsunuz. Bu sade versiyonu, siz isterseniz benim gibi “Özbek pilavı” versiyonunu da uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun!

grecka-grechka-buckwheat-pilaf-pilav-alternatif-substitute

2. Karnıbahar Pilavı

Adı üstünde: karnıbaharı rondodan (yoksa da rendeden) geçirip azıcık tavada çeviriyorsunuz. Zaten 3-5dk içinde yumuşuyor. İçine bezelye, havuç, patates, ağız tadınıza uygun aklınıza ne geliyorsa ekleyip zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

cauliflower-rice-karnibahar-pilavi-pilaf-alternatif-substitute

Share this article

Recent posts

Popular categories

1 COMMENT

Comments are closed.

Recent comments