Önceki yazıda blog yazmakla ilgili türlü bahane ve doğru bilinen yanlışlardan bahsetmiştim. Şuraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu yazıda da bahane ve yanlış bilinenleri irdelemeye devam ediyorum 😉
6. Zaten Facebook ve Instagram sayfalarım var, blog açmama gerek yok: Yanlış! Sizi sosyal medya mecralarında takip edenler zaten sizin “hayran”larınızdır. Sizi ve firmanızı hiç tanımayan insanların size ulaşabilmesinin tek yolu arama motorunda doğru anahtar kelimelerle arama yapmaktır. Google’sa Facebook ve Instagram’ı indexlemez – yani sizi tanımayanın (potansiyel yeni müşterinin) size ulaşabilme şansı çok düşüktür.
7. herhangibir.com’da yazıyorum, kişisel bloga ihtiyacım yok ki: Bugün yeni tanıştığımız insanları bile Google üzerinde arayıp kim olduklarına bakmıyor muyuz? İsminizi arayan bir kişi neden sizin yazdığınız 1-2 yazı yerine, hakkınızda derli toplu bilgi verecek kişisel bir mecraya ulaşmasın? Üstelik Google artık yazıları ve yazarları eşliyor. Yazıların ve yayınlandıkları websayfalarının değeri, yazıyı yazan kişinin interaksiyon değeri ve okunma üzerinden ölçülüyor. Acaba sizin yazı yazdığınız herhangibir.com’daki yazınızla sizi Google’ın gözünde yazar olarak eşlediler mi?
8. “Blogger camiası” şöyle de böyle: Bunun gerçekten bahane olduğunu siz de biliyorsunuz. Herkesin en birinci okuyucu kitlesi, yani “hayranları,” sosyal medya üzerinden iletişim kurduğu tanıdıkları: yani aile ve arkadaşlarıdır.
9. Blogumu açarım, okuyucuyu kaparım: Öyle bir şey yok, siber dünya oldukça mekanik ve matematiksel işler. Sosyal medya ve anahtar kelimelerinizi, kullanılması amaçlanan şekilde kullanmazsanız siz de Türkiye ve dünyada yazılan fakat kimsenin varlığından haberdar bile olmadığı yüzlerce nurtopu gibi blogdan birisine sahip olursunuz.
10. Blogumu açarım, reklam gelirini kaparım: Reklam geliri fena para değildir doğru, fakat bunu yapmak için trafiğinizin (geleneksel deyimle tirajızın) yeterince yüksek olması gerekir. Bunu sağlamak için de belli bir süre (en az 3 ay) sistematik ve doğru kurgulanmış bir blog yazıyor olmalısınız.
Daha fazlası için scokampus.com‘a bekleriz 😉
[…] Yazının devamı için şöyle alalım. […]